Az európai Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja terjedelmes interjút közölt a decemberi, Norvégiában és Dániában rendezendő Európa-bajnokság kapcsán a magyar válogatott visszatérő kapusával, Pálinger Katalinnal. A győri játékos több témát is érintett az interjúban, az Eb-vel kapcsolatban elmondta, a magyar válogatott szeretne visszatérni a világelitbe, ehhez a legjobb ötben szeretnénk végezni a kontinenstornán. Válogatottunk egyébként ma kezdte meg a felkészülést Tatán a december 7-én kezdődő Eb-re.
Pálinger Katalin 2008-ban ott volt a macedóniai Európa-bajnokságon, tavaly a vb-t kihagyta, de az idei Eb-n ismét ott lesz (Fotó: Meggyesi Bálint – archív)


– Ön nem volt ott a tavalyi kínai világbajnokságon. Véleménye szerint mennyit fejlődött azóta a magyar válogatott?
– Sérülését követően Görbicz Anita visszatért, ez mindenképpen meghatározó a válogatott szempontjából – kezdte az ehf-euro.com oldalnak adott interjút a Győr magyar válogatott kapusa, Pálinger Katalin. – Ugyanakkor remélem, az én játékom is segítségére lesz a csapatnak, habár kapusposzton a világbajnokságon sem volt problémánk. A lányoknak Kínában is voltak jó meccsei, és úgy gondolom, nem volt hatalmas különbség a dobogós csapatok és a magyar válogatott között. Sajnos, több balszerencsés momentum is érte a csapatot, és több tapasztalatlan játékos is szerepelt a világbajnokságon, akinek még meg kell tanulnia, hogyan kell nyerni. Bízom benne, hogy most még jobbak leszünk.
Hirdetés

AZ NSO AJÁNLJAA Győr a norvég Larvikkal is találkozik a BL-ben – sorsoltak az európai kupákban


– Milyen esélyei vannak Magyarországnak az Európa-bajnokságon a csoportellenfelekkel, Szlovéniával, Franciaországgal és Norvégiával szemben?
– A sorsolás alapján reálisnak tartom a csoportból való továbbjutást, és azt az elképzelést, hogy visszatérjünk a világ elitbe, ami alatt a legjobb ötbe kerülést értem az Európa-bajnokságon. A francia válogatott egy kicsit csalóka, megoszlanak róla a vélemények, de ismerjük a franciákat, tudjuk, hogy gyors kézilabdát játszanak, a játékosok kimondottan atletikus felépítésűek, magas a súlypontemelkedésük, jól lőnek. A franciák elleni meccs a továbbjutás szempontjából meghatározó lesz. A szlovénokat sem becsülhetjük le, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy a Krim Ljubljana a Bajnokok Ligája egyik legjobb csapata, sok a tehetséges szlovén játékos, példaként említhetem győri csapattársamat, Ana Grost is. Norvégia sem verhetetlen, egyébként is minden meccsen győzni szeretnénk, de nagyon fontos lesz, hogy milyen az aktuális formánk, és az, hogy mennyire hátráltatják majd sérülések a csapatot.

– Tizenhárom éve viseli a válogatott szerelését. Mi motiválja még?
– Szeptemberben nagyon jó érzés volt újra rangos tornán, a Világkupán szerepelni a válogatottban. Mindig azt mondtam, hogy ha elveszítem a motivációmat, akkor abbahagyom a kézilabdát, de nem érzem azt, hogy elérkezett volna ez a pillanat. Tavaly a világbajnokság előtt vállsérülést szenvedtem, egész decemberben injekcióztak, ezért döntöttem a kihagyás mellett, szükségem volt a pihenésre, a regenerálódásra. Most azonban már kezdődik a felkészülésünk az Európa-bajnokságra, egyre többet beszélünk a lányokkal a tornáról, főleg Görbicz Anitával, nagyon motiváltak vagyunk.

– Segítséget jelentett Ön számára, hogy Győrbe érkezett Katrine Lunde-Haraldsen? Pihentebbnek tűnik, mint néhány évvel ezelőtt.
– Sokat jelent, hogy megtudjuk osztani a feladatokat, de soha sem panaszkodtam, nem éreztem magam fáradtnak a nagy tornákon.

– Korábban csak férfi edzőkkel dolgozott a válogatottnál. Milyen érzés egy női kapitánnyal, Mátéfi Eszterrel dolgozni?
– Profi játékosok vagyunk, nem számít az edző neme. A legnagyobb különbség, hogy ő bármikor bejöhet az öltözőnkbe! Komolyra fordítva a szót: Eszter nemrég még kézilabdázott, játszott olimpián és világbajnokságon is, tudja, mit érez egy játékos, ha azt mondja, fáradt, és annak is tudatában van, milyen pszichológiai nyomás nehezedik ránk egy-egy mérkőzésen.

– Mely csapatok esélyesek az éremszerzésre az Európa-bajnokságon?
– Nem szeretnék jósolgatni, de jót nevettünk ezen csapattársammal, a norvég Katrine Lunde-Haraldsennel, akivel megállapodtunk abban, hogy találkozunk a döntőben!
PEKING ÓTA NEM VOLTUNK A LEGJOBB NÉGYBEN
Pálinger Katalin nem véletlenül beszélt a világelitbe való visszatérésről. Alábbi összeállításunkból kiderül, hogy a magyar válogatott a pekingi olimpiát követően a legrangosabb válogatott tornákon nem került a legjobb öt csapat közé.
TORNA GYŐZTES MAGYAR HELYEZÉS
Vb, 2009, Kína Oroszország 9.
Eb, 2008, Macedónia Norvégia 8.
Olimpia, 2008, Peking Norvégia 4.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSAA-csoport: Spanyolország, Dánia, Románia, Szerbia
B-csoport: Montenegró, Horvátország, Oroszország, Izland
C-csoport: Németország, Ukrajna, Svédország, Hollandia
D-csoport: Norvégia, Magyarország, Franciaország, Szlovénia
A torna december 7-én rajtol. Magyarország Szlovénia ellen kezd. A csoportokból az 1–3. helyezett jut tovább a középdöntőbe.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hirsite.blog.hu/api/trackback/id/tr802468511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása